Infotruck TZA

Technologie & Zorg Academie; van start-up naar franchise

De zorg staat onder druk. Een toenemend aantal zorgvragers met een complexere zorgvraag én minder professionals, maakt dat we op zoek moeten gaan naar andere mogelijkheden, zoals de inzet van zorgtechnologie. De Technologie & Zorg Academie (TZA) helpt hierbij. De TZA is het regionale innovatieve leerwerk-, test- en oefencentrum op het gebied van zorgtechnologie en toepassingen gericht op het behoud van zelfstandigheid en zelfredzaamheid in de thuissituatie. Eric Wolkotte startte als projectleider en was later actief als directeur van de TZA in Twente en is in een aantal andere regio’s betrokken als strategisch adviseur.

De zorg staat onder druk

De zorg staat onder druk. Een toenemend aantal zorgvragers met een complexere zorgvraag én minder professionals, maakt dat we op zoek moeten gaan naar andere mogelijkheden, zoals de inzet van zorgtechnologie. De Technologie & Zorg Academie (TZA) helpt hierbij. De TZA is het regionale innovatieve leerwerk-, test- en oefencentrum op het gebied van zorgtechnologie en toepassingen gericht op het behoud van zelfstandigheid en zelfredzaamheid in de thuissituatie. In een vernieuwende omgeving kunnen studenten, professionals en belangstellenden kennis maken met ontwikkelingen en trends.
TZA interieur

Na 3 jaar

Na 3 jaar in de projectfase te hebben geopereerd was de Technologie & Zorg Academie (voorheen Twentse Zorgacademie) toe aan de volgende stap. De eerste vestiging in Twente groeide in de daaropvolgende drie jaar van 5 naar ruim 20 partners en werd in 2018 TZA een coöperatieve vereniging. Vanuit Dkwadraat heeft Eric Wolkotte hieraan bijgedragen. Eerst als projectleider en later als directeur en hij is in een aantal andere regio’s betrokken als strategisch adviseur. Inmiddels is er een franchiseformule ontwikkeld zodat ook in andere regio’s een snelle start kan worden gemaakt met een eigen TZA. Naast Twente zijn er TZA’s in de Achterhoek, Drenthe, IJssel Vecht, Noord Oost Gelderland en Groningen. iNNOVASiE & Co. partner Miranda Pol is betrokken als zelfstandig communicatieadviseur en verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de huisstijl van de franchise i.s.m. Whspr. De TZA is een coöperatieve vereniging van (zorg)ondernemers, overheid en onderwijs. Eric heeft hieraan bijgedragen door zijn kennis en ervaring over regionale samenwerking, het opstellen van een businessplan en verdienmodel en het kunnen verbinden van belangen van allerlei verschillende partijen in de regio.
Stuur een appje
Stel rechtstreeks je vraag
Klaar om te innoveren?
Hallo, 👋
Wat kunnen we voor je doen?