Creatieve sessies

 

Innovasie & Co. onderscheidt zich door een breed aanbod van creatieve sessies aan te bieden, die in duur variëren. Deelnemers kunnen kiezen voor kortere sessies van enkele uren, ideaal voor een snelle brainstorm of inspiratieboost. Voor wie dieper wil duiken in het creatieve proces, organiseert Innovasie & Co. ook volledige hackathons. Deze langdurige evenementen zijn perfect voor intensieve probleemoplossing en innovatie, waarbij teams samenwerken aan uitdagende projecten. Het aanbod is zo ontworpen dat het zowel individuen als teams aanspreekt, met als doel creativiteit, samenwerking en innovatie binnen elk project te maximaliseren.

projecten-enschede-pmc-5

Innovasie & Co. biedt een keuze uit verschillende creatieve sessies, variërend van een paar uur tot een complete hackathon!

 

Korte Sessies (Dagdeel)
Deze sessies duren meestal enkele uren en zijn ideaal voor het genereren van ideeën of het aanpakken van specifieke, goed afgebakende problemen. Ze zijn snel, energiek en gericht op het produceren van zoveel mogelijk ideeën. Wij kunnen technieken zoals brainstormen, mindmapping of speed dating voor ideeën inzetten om creativiteit te stimuleren. Deze sessies zijn bijzonder effectief voor teams die een snelle inspiratieboost nodig hebben of vastzitten in hun denkproces.

Eendaagse sessies
Deze langere sessies bieden meer tijd voor verdieping en ontwikkeling van ideeën. Ze kunnen een reeks activiteiten omvatten, van brainstormen en prototyping tot gebruikerstesten en feedbackrondes. De extra tijd maakt het mogelijk om ideeën verder te ontwikkelen en te verfijnen, waardoor de kwaliteit van de uitkomsten toeneemt. Deze sessies zijn ideaal voor complexere uitdagingen die een diepgaandere exploratie vereisen.

Meerdaagse sessies of hackathons
Deze intensieve sessies kunnen variëren van twee dagen tot een week en zijn gericht op het ontwikkelen van werkende prototypes of oplossingen. Hackathons brengen mensen van verschillende achtergronden samen om aan een project te werken, vaak met een competitief element om zo met elkaar het tempo over de dagen er goed in te houden. Deze sessies bieden de mogelijkheid om diep in een probleem te duiken, te experimenteren en innovatieve oplossingen te bouwen. Ze zijn bijzonder waardevol voor het aanpakken van complexe problemen waarvoor multidisciplinaire kennis en verschillende vaardigheden nodig zijn.

Hybride en online formats
Met de opkomst van remote werken, zijn ook onze creatieve sessies aangepast aan online en hybride formats. Deze sessies maken gebruik van digitale tools en platforms om samenwerking en ideeënvorming te faciliteren, ongeacht de fysieke locatie van de deelnemers. Hoewel de dynamiek anders kan zijn dan bij persoonlijke bijeenkomsten, bieden onze online sessies goede mogelijkheden om een diversiteit aan mensen uit verschillende geografische locaties samen te brengen en te laten samenwerken.

Impressie video
Dit is een registratie van de creatieve sessie voor het Huis van Zorg & Welzijn voor de WGV.

Klaar voor een innovatieve aanpak van jouw vraagstuk?

Bel 053-3030218 voor een afspraak

Onze klanten